Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Fetvasına Chp’den Kınama
“Diyanet İşleri Başkanlığı’nın internet sitesinde buluğ çağının alt sınırı erkekler için 12, kızlar için 9 yaş ifadesi kullanılarak bu yaşta çocukların evlenmeleri uygun görülmüştür.”

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Fetvasına Chp’den Kınama

“Diyanet İşleri Başkanlığı’nın internet sitesinde buluğ çağının alt sınırı erkekler için 12, kızlar için 9 yaş ifadesi kullanılarak bu yaşta çocukların evlenmeleri uygun görülmüştür.” İfadesinin çocuk yaştaki kız ve erkek çocukların evlenebileceğine açık kapı bırakması üzerine Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı Ayşe Atay’dan kınama geldi.

Ayşe Atay yaptığı yazılı açıklamada;

“İnsanın bir emir veya yasakla sorumlu tutulabilmesi için öncelikle çocukluk evresinden kurtulup baliğ olması şarttır.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın internet sitesinde buluğ çağının alt sınırı erkekler için 12, kızlar için 9 yaş ifadesi kullanılarak bu yaşta çocukların evlenmeleri uygun görülmüştür.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın dini kavramlar sözlüğünde NİKAH başlığı altında yapılan açıklamada “Nikahın 2 şahit huzurunda tarafların irade beyanında bulunmak suretiyle akdedilmesi gerekir, buluğ çağına erişmiş çocuğun velisi olmaksızın kendisinin nikahlanabilmesi mümkün olmakla birlikte, velisinin de bulunması menduptur.” Şeklinde yer almıştır.

Ülkemizde 2017 yılı içerisinde 387 çocuk cinsel istismara uğramış ve dünya sıralamasında 3. Sırada yer almıştır. Bu durum kabullenilebilir bir durum olmayıp, açıkça çocuk istismarını içermektedir.

Ünye Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak bu durumun medeni kanuna aykırı olması nedeniyle şiddetle kınıyoruz.”dedi.




Kaynak: Diyanet İşleri Başkanlığı?nın Fetvasına Chp?den Kınama

Editör: ünye vizyon gazetesi

Bu haber 2071 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI